Kreta er en vidunderlig ø fuld af frodige grønne områder, selvom temperaturerne kan nå de høje firser i sommermånederne. Det har mange smukke strande uden nogen af dem bliver virkelig pakket ud. Der er så mange spændende steder at se, at det ville tage mange år at se dem alle. Sommeren ser ud til at strække sig fra midten af april til midten af oktober, og vintrene, som er lidt fugtige, bliver aldrig koldt undtagen i de høje bjerge, som er smukke på Kreta og forbliver sne dækket fra november til juni. Foråret er uovertruffen af enhver ø, da landskabet bliver dækket af de smukkeste vilde blomster, der skal dyrkes i Nordeuropa.


Aktuel opdatering 15 jan 2019

Køb en ejendom på Kreta. 

Så at købe en ejendom til enten permanent bolig eller som feriebolig er et must, især da priserne er meget lave på dette tidspunkt. Hvordan går vi om dette:  ...
• Vælg en ejendom. Hvis du har brug for hjælp, kan Kambia Kreta rådgive dig om området, adgangen, de lokale interesser mv, levering af vand og elektricitet. Vi kan også rådgive på dine vegne, hvis synspunkterne mv er som annonceret.
• Se ejendommen. Du skal arrangere fly og indkvartering, mens du er på Kreta.
• Lav et tilbud til sælgeren.
• Sikre din ejendom. Efter aftale om pris vil det være nødvendigt at betale et depositum på 10% til sælgeren. Salgskontrakter flytter ganske hurtigt i Grækenland, så når du kender din ejendom skal depositumet betales så hurtigt som muligt, eller du kan miste dit drømmehjem.
• Hvis man køber en videresalgs ejendom, er det tilrådeligt at udnævne en ingeniør til at kontrollere lovligheden af ​​den ejendom, du ønsker at købe. Mange ejendomme på Kreta har fået tilføjelser til dem, der ikke er blevet anmeldt til myndighederne. Hvis disse tilføjelser ikke legaliseres og bøderne betales, kan det være svært at sælge din ejendom i fremtiden. Hvis din ejendom er en ny bygning, vil en ingeniør stadig være forpligtet til at kontrollere, at bygningen overholder de registrerede tegninger og den licens, som bygherren stiller til regeringen. Eventuelle manglende overholdelse kan være bøder.
• Udnævne en advokat. Grækenland har advokater ikke solicitors. Det ville være tilrådeligt at udpege en advokat, der også taler på dit modersmål. Dette er nok den vigtigste del af processen, så vær meget omhyggelig med din udnævnelse. Advokaten vil kræve, at du udpeger ham / hende som fuldmagt. Dette vil kræve, at du udfylder en fuldmagt formular fra advokaten og derefter få den noteret som et juridisk dokument af en offentlig notar i dit bopælsland. Denne fuldmagt vil give din advokat mulighed for at handle på dine vegne ved at betale gebyrer, der kræves for køb og oprettelse af din græske bankkonto og også registrere dig som græsk skatteyder. Skat skal betales til den græske regering for køb af ejendommen. Advokaten kan også udnævnes til at frigive penge til bygherren som trinbetalinger, når du er tilfreds, værkerne er blevet gennemført. Et andet vigtigt arbejde for advokaten, hvis ejendommen er nybygget, er at kontrollere, at IKA, den græske beskatning, der er betalt til myndighederne for arbejderne på ejendomsbygningen, er blevet betalt. Hvis du køber huset og IKA ikke er betalt, betaler du det
• Kontraktudveksling. Begge parter, sælger og køber vil blive repræsenteret af deres advokater, og processen vil blive overvåget af en offentlig notar, der repræsenterer regeringen for at sikre, at udvekslingen er fuldt lovlig og korrekt. På dette tidspunkt, dvs. efter at en forudkontrakt er underskrevet, hvis køberen trækker ud, mister de deres indbetaling. Hvis sælgeren trækker ud, skal han / hun returnere depositum til køber plus samme beløb igen som en straf. Under denne udveksling er en "Officiel vurderet pris" fastsat. Dette vil være ganske lidt lavere end købsprisen, nogle gange 25% lavere. Dette hjælper køberen ved at holde gebyrene så lave som muligt. Det vil også hjælpe køberen senere ved at holde sin skatteregning lavere.
• Betaling af gebyrer. Dette kan ikke generaliseres, da hver type bygning ændrer momsbehovet. Der er ingen overførselsskat nu, bare moms. Videresalg tiltrækker moms på ca. 10%, men nybygninger bliver højere. Den græske notar gebyr vil være omkring 2% og den juridiske gebyr vil være omkring 2%. De bør ikke være højere end dette. Så tillader omkring 14% for gebyrer, og du vil ikke være langt væk.
• Afslutning af kontrakt. Den græske notar skal udarbejde det juridiske dokument, der normalt tager ca. 6 uger. Du kan være til stede, hvis du ønsker det, men bedst at tillade din advokat at handle for dig. Alle parter underskriver kontrakten og derefter ejendommen er din. Det er vigtigt at udnævne en revisor på Kreta. Fortrinsvis en lokal til din ejendom. Hvis du arrangerer en fuldmagt med ham / hende, vil livet på Kreta være meget lettere.


Sælger en ejendom på Kreta.

At sælge en ejendom på Kreta er meget den samme som i andre lande, og mange af de vigtige punkter vil gælde. Kreta er dog en smule oversvømmet med rigtig gode ejendomme til lave priser, så du skal pitche din ejendom til den rigtige pris og sikre, at alt er legaliseret:
• Annoncer. Du skal bruge en ejendomsmægler til at reklamere for din ejendom. Agenten vil også rådgive dig om den bedst mulige pris, du kan få for din ejendom. På Kreta opkræver ejendomsmæglere sælgeren og køberen. Gebyret er normalt omkring 2,5% af prisen, men shoppe rundt til den laveste pris.
• Kontroller lovligheden af ​​din ejendom. Hvis du ikke har kontrolleret din ejendom af en kvalificeret ingeniør, så er det nu tid til at gøre det! Køberen vil komme med en ingeniør, der vil kontrollere lovligheden af ​​din ejendom under den nye græske lov 4178/2013. Hvis din ejendom ikke overholder det, vil ingeniøren instruere din køber om, at de ikke kan købe ejendommen.

  • Vigtig. De fleste græske ejendomme er købt som ejendomme på delte tomter. En lidt kendt lov er, at hvis og hvornår en ejer ønsker at sælge deres ejendom, skal ejendommen adskilles fra den anden ejendom / s ved både en vandret og en lodret adskillelse. Den vandrette er normalt udført af bygherren, men den lodrette adskillelse skal ske af sælgeren OG ejer / s af den tilstødende ejendom / s. Dette kan ofte føre til problemer, da naboerne ikke ønsker at betale for dette, så sælgeren ville sandsynligvis gaffel ud. Dyrt, hvis du har to naboer eller endda tre eller fire.
    Adskillelsen indebærer en advokat, en notar og en ingeniør.

• Du skal også have ingeniøren til at indsamle hele byggedokumentationen for ejendommen, og dette skal gives til købers ingeniør til kontrol.
• Hvis din ejendom overholder din oprindelige byggetilladelse og eventuelle efterfølgende byggetilladelser, og du har en interesseret køber, skal du udpege en advokat. Fortrinsvis en græsk advokat, der taler dit sprog. Gebyret vil være ca. 1% af prisen, men dette kan variere mellem advokater.
• Du skal bruge et energigodkendelsesattest (PEA) til din ejendom, der viser energiforbruget om året. En arkitekt / ingeniør vil give dette et gebyr på € 2 per kvadratmeter plus moms.
• Din regnskabsfører skal afgive et certifikat, der viser, at du har betalt den nødvendige ejendomsskat.
• Sidst men ikke mindst opkræver den græske regering en 15% kapitalgevinstskat. En skat på forskellen mellem din købspris og den faktiske salgspris. Du kan beregne mængden af ​​skat, du vil betale ved afslutningen af ​​salget her. På nuværende tidspunkt (2019) indsamles denne skat ikke, men det kan ske i fremtiden.
Det er vigtigt, at du tjekker med alle parter, at al dokumentation er på plads, da græsk lov kan ændres ret ofte.
    


Købsjord på Kreta


Mange mennesker elsker ideen om at designe og bygge deres eget hjem på Middelhavets kystlinje. For at gøre dette skal de først finde et grundstykke. Landet vil have den perfekte udsigt, nem adgang, ikke kigget over, nem adgang til el og vand og ingen fremtidig konstruktion for at forkæle visningerne. Skal være let, burde det ikke
det ?.

Nå, den første bit skal udføres med stor omhu. Der er stadig mennesker over hele verden, der vil tilbyde jord, der ikke tilhører dem eller har begrænsninger til at opbygge eller endda skatter på jorden. En skam, men det foregår her på Kreta.

Når du finder det perfekte plot, skal du gøre følgende:

Kontroller, at sælgeren virkelig ejer landet. Der er nu et landregistry på Kreta. Hvis plottet ikke er skrevet ind i registreringsdatabasen, kan lokalbefolkningen nemt forsikre dig om, hvem der ejer jorden.
Kontroller størrelsen på plottet og hvilke begrænsninger det vil falde ind under. Se nedenunder.
Kontroller, om der er arkæologiske restriktioner på plottet.
Kontroller, om der er skovbegrænsninger på plottet. Den bedste ide er at ansøge om et certifikat for ekspertise (Vevaiosi Artistitas) for plottet. Din ingeniør kan få det til dig. Dette vil rydde plottet af alle kommunale begrænsninger.
Kontroller at vand og elektricitet kan bringes til grunden. Hvis det er en lang afstand, kan det blive meget dyrt.
Følgende er de nuværende regler for opbygning af tomter c september 2018.

Ordet "build" angiver sætningen tilladelse til at bygge.

Indvendig landsby eller by grænse:
0 til 199 m2 - Byg 0 til 199 m2
200 til 699 m2 - bygget til 240 m2
700 + m2 - bygget til 400 m2

Bygningen kan være på grænsen eller 2,5 mtrs fra den.

Inde i landsby eller by Byggesone (500 til 750 mtrs):
Mindste grundstørrelse 2000 m2
Maksimal byggestørrelse 200 m2

Bygningen kan være op til 5 mtr fra grænsen.

Udenfor landsby eller by grænser:
Minimum plot størrelse 4000m2
Maksimal byggestørrelse 200 m2

Bygningsfronten skal være mindst 45 mtr fra en hovedvej.
Bygningen skal være 15 mtr fra grænsen.

Yderligere nyttige oplysninger:

Omkostningerne ved opførelse af din ejendom vil IKKE indeholde omkostningerne ved gebyrer, skatter og generelle landskabspleje, der betegnes som indgangsporte, grænsevægge, svømmebassiner, stier.
Kontroller hvordan, og timingen for, bygherren vil kræve betalinger.
Du vil sandsynligvis have brug for en 10% depositum og gebyrer er generelt omkring 15% af købsprisen.
Bygningspriserne varierer fra € 1300 pr. M2 gennemsnit til € 1500 pr. M2 high spec.
Få en god advokat, revisor og ingeniør. Dette vil spare dig for mange problemer. Lad ikke bygherren udføre nogen af ​​deres opgaver. Det bliver ikke gjort.
Du har brug for en græsk bankkonto, som advokaten kan gøre for dig under en fuldmagt.
Du har også brug for et græsk skattenummer (AFM) Se din revisor.
Hvis du skal bo på Kreta, skal du have en beboers tilladelse, som du kommer fra politistationen i Vrysses.
Held og lykke og glad jagt.

Ansvarsfraskrivelse
Hvis et medlem af Kambiacrete.org skulle rådgive brugen af ​​nogen af ​​de professionelle tjenester, der er beskrevet ovenfor, kan Kambiacrete.org eller nogen af ​​dets medlemmer ikke holdes ansvarlig for ethvert bortfald, uheld eller fejltagelse af den pågældende professionelle.