Kreta is een prachtig eiland vol weelderig groen, hoewel de temperaturen in de zomermaanden de 40-er jaren kunnen bereiken. Het heeft vele mooie stranden zonder dat ze echt vol raken. Er zijn zoveel spannende plekken om te zien dat het vele jaren zou duren om ze allemaal te zien. De zomer lijkt te duren van half april tot half oktober en de winters, hoewel een beetje vochtig, worden nooit echt koud behalve in de hoge bergen die op Kreta mooi zijn en van november tot juni met sneeuw bedekt blijven. De lente is onovertroffen door elk eiland, het landschap wordt bedekt met de mooiste wilde bloemen die in Noord-Europa moeten worden geteeld.


Huidige update 15 jan 2019

Een woning kopen op Kreta. 

Dus het kopen van een woning voor permanente bewoning of als vakantiehuis is een must, vooral omdat de prijzen op dit moment erg laag zijn. Hoe gaan we hiermee om:  ...
• Kies een eigendom. Als u hulp nodig heeft, kan Kambia Crete u adviseren over het gebied, toegang, plaatselijke belangen enz., Watervoorziening en elektriciteit. We kunnen ook namens u adviseren of de weergaven enz. Zijn zoals geadverteerd.
• Bekijk de eigenschap. U moet een vlucht en accommodatie regelen op Kreta.
• Doe een voorstel aan de verkoper.
• Beveilig uw eigendom. Op afspraak van de prijs zal het noodzakelijk zijn om een ​​aanbetaling van 10% te betalen aan de verkoper. Verkoopcontracten verplaatsen zich vrij snel in Griekenland, dus zodra u uw woning kent, moet de aanbetaling zo snel mogelijk worden betaald of u kunt uw droomhuis verliezen.
• Als u een wederverkoopproduct koopt, is het raadzaam een ​​technicus aan te stellen om de wettigheid te controleren van de woning die u wilt kopen. Veel eigendommen op Kreta hebben aanvullingen op hen gehad die niet zijn aangemeld bij de autoriteiten. Als deze toevoegingen niet worden gelegaliseerd en de boetes worden betaald, is het in de toekomst misschien uiterst moeilijk om uw eigendom te verkopen. Als uw eigendom nieuw is gebouwd, moet een technicus nog steeds controleren of het gebouw voldoet aan de geregistreerde tekeningen en de vergunning die door de bouwer aan de overheid is gedeponeerd. Elke niet-naleving kan onderhevig zijn aan boetes.
• Stel een advocaat aan. Griekenland heeft advocaten die geen advocaat zijn. Het is raadzaam om een ​​advocaat aan te stellen die ook in uw moedertaal spreekt. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het proces, dus besteed veel aandacht aan je benoeming. De advocaat zal van u verlangen dat u hem als volmacht aanwijst. Hiervoor moet u een door de advocaat verstrekt volmachtformulier invullen en het notarieel laten legaliseren door een notaris in het land waar u woont. Deze volmacht geeft uw advocaat de mogelijkheid om namens u te handelen in het betalen van kosten die vereist zijn voor de aankoop en het opzetten van uw Griekse bankrekening en ook om u te registreren als een Griekse belastingbetaler. Er moet belasting worden betaald aan de Griekse overheid voor de aankoop van het onroerend goed. De advocaat kan ook worden aangesteld om gelden aan de bouwer vrij te geven als tussentijdse betalingen als u tevreden bent met de voltooiing van de werken. Een andere belangrijke taak voor de advocaat, als het onroerend goed nieuw gebouwd is, is om te controleren of IKA, de Griekse belasting die aan de autoriteiten is betaald voor de werknemers van het onroerend goed, is betaald. Als u het huis koopt en IKA nog niet is betaald, betaalt u het uit • Uitwisseling van contracten. Beide partijen, verkoper en koper worden vertegenwoordigd door hun advocaten en het proces zal worden gecontroleerd door een notaris die de regering vertegenwoordigt om ervoor te zorgen dat de uitwisseling volledig legaal en correct is. In dit stadium, dat wil zeggen nadat een pre-contract is getekend, verliezen de kopers hun aanbetaling als de koper eruit trekt. Als de verkoper zich terugtrekt, moet hij / zij de aanbetaling terugstorten aan de koper plus hetzelfde bedrag als een boete. Tijdens deze uitwisseling wordt een "officiële geëvalueerde prijs" vastgesteld. Dit zal een stuk lager zijn dan de aankoopprijs, soms 25% lager. Dit helpt de koper door de kosten zo laag mogelijk te houden. Het zal de koper ook later helpen door zijn belastingaanslag lager te houden.
• Betaling van kosten. Dit kan niet worden gegeneraliseerd omdat elk type gebouw de btw-vereiste wijzigt. Er is nu geen overdrachtsbelasting, alleen btw. Doorverkoop kost ongeveer 10% btw, maar nieuwe builds zullen hoger zijn. De Griekse notariskosten bedragen ongeveer 2% en de wettelijke kosten bedragen ongeveer 2%. Ze zouden niet hoger moeten zijn dan dit. Dus sta ongeveer 14% toe aan kosten en je zult niet ver weg zijn.
• Voltooiing van het contract. De Griekse notaris zal het juridisch document opstellen dat gewoonlijk ongeveer 6 weken in beslag neemt. U kunt aanwezig zijn als u maar het beste wilt om uw advocaat voor u te laten optreden. Alle partijen ondertekenen het contract en dan is het eigendom van u. Het is essentieel om een ​​accountant op Kreta aan te stellen. Bij voorkeur iemand uit jouw omgeving. Als u een volmacht met hem / haar regelt, zal het leven op Kreta heel wat gemakkelijker zijn.


Verkoop van een woning op Kreta.


De verkoop van een woning op Kreta is vrijwel hetzelfde als in andere landen en veel van de meest opvallende punten zijn van toepassing. Kreta is echter een beetje overspoeld met echt goede eigenschappen tegen lage prijzen, dus je moet je woning tegen de juiste prijs opzetten en ervoor zorgen dat alles gelegaliseerd is:
• Adverteren. u heeft een makelaar nodig om reclame te maken voor uw onroerend goed. De agent zal u ook adviseren over de best mogelijke prijs die u voor uw woning kunt krijgen. Op Kreta brengen makelaars de verkoper en de koper in rekening. De vergoeding is meestal ongeveer 2,5% van de prijs, maar winkel rond voor de laagste prijs.
• Controleer de wettigheid van uw eigendom. Als u uw eigendom niet hebt laten nakijken door een gekwalificeerde technicus, dan is dit het juiste moment om het te doen! De koper komt met een technicus die de wettigheid van uw eigendom controleert onder de nieuwe Griekse wet 4178/2013. Als uw eigendom niet voldoet, instrueert de ingenieur uw koper dat zij de woning niet kunnen kopen.

  • Belangrijk. De meeste Griekse eigenschappen zijn gekocht als property's op gedeelde plots. Een weinig bekende wet is dat, als en wanneer een eigenaar zijn eigendom wenst te verkopen, het eigendom gescheiden moet worden van de andere eigendommen door zowel een horizontale als verticale scheiding. De horizontaal wordt meestal gedaan door de bouwer, maar de verticale scheiding moet worden uitgevoerd door de verkoper EN de eigenaar (s) van de aangrenzende woning (en). Dit kan vaak tot problemen leiden omdat de buren hier niet voor willen betalen, dus de verkoper zou waarschijnlijk uitvallen. Duur als je twee buren hebt of zelfs drie of vier.
    De scheiding betreft een advocaat, een notaris en een ingenieur.

• U zult ook de Engineer nodig hebben om alle bouwdocumentatie voor de woning te verzamelen en deze moet ter controle aan de inkopers worden gegeven.
• Als uw woning voldoet aan uw originele bouwvergunning en eventuele latere bouwvergunningen en u heeft een geïnteresseerde koper, dan moet u een advocaat aanwijzen. Bij voorkeur een Griekse advocaat die jouw taal spreekt. De vergoeding zal ongeveer 1% van de prijs bedragen, maar dit kan verschillen tussen advocaten.
• U hebt een energieclassificatiecertificaat (PEA) voor uw eigendom nodig dat het energieverbruik per jaar weergeeft. Een architect / ingenieur zorgt hiervoor voor een vergoeding van € 2 per vierkante meter excl. BTW.
• Uw accountant moet een certificaat overleggen waaruit blijkt dat u de nodige onroerendgoedbelasting hebt betaald.
• Last but not least heft de Griekse overheid een vermogenswinstbelasting van 15%. Een belasting op het verschil tussen uw aankoopprijs en de werkelijke verkoopprijs. U kunt het bedrag aan belasting berekenen dat u betaalt bij het voltooien van de verkoop hier. Op dit moment (2019) wordt deze belasting niet geïncasseerd, maar dit kan in de toekomst gebeuren.
Het is essentieel dat u met alle partijen controleert of alle documentatie aanwezig is, aangezien de Griekse wet nogal vaak verandert.


    


Land kopen op Kreta


Veel mensen houden van het idee om hun eigen huis aan de kust van de Middellandse Zee te ontwerpen en te bouwen. Om dit te doen, moeten ze eerst een stuk grond vinden. Het land heeft de perfecte uitzichten, gemakkelijke toegang, niet overzien, gemakkelijke toegang tot elektriciteit en water en geen toekomstige constructie om het uitzicht te verpesten. Moet gemakkelijk zijn, zou niet moeten
het?

Nou, het eerste beetje moet met de grootste zorg worden uitgevoerd. Er zijn nog steeds mensen over de hele wereld die land aanbieden dat niet van hen is of die beperkingen hebben om te bouwen of zelfs belasting verschuldigd zijn op het land. Jammer, maar dit gebeurt hier op Kreta.

Wanneer je die perfecte plot vindt, MOET je het volgende doen:

Controleer of de verkoper de eigenaar van het land is. Er is nu een kadaster op Kreta. Als de plot niet in het register is geschreven, kunnen de inwoners u eenvoudig verzekeren wie de eigenaar van het land is.
Controleer de grootte van de plot en de Beperkingen waaronder deze valt. Zie hieronder.
Controleer of er archeologische beperkingen zijn opgelegd aan het perceel.
Controleer of er bosbeperkingen zijn opgelegd aan de plot. Het beste idee is om een ​​Certificate of Excellence (Vevaiosi Artistitas) aan te vragen voor de plot. Je ingenieur kan dit voor je halen. Dit maakt de plot van alle gemeentelijke beperkingen duidelijk.
Controleer of water en elektriciteit naar het perceel kunnen worden gebracht. Als het een lange afstand is, kan dit erg duur worden.
De volgende zijn de huidige regels voor het bouwen op kavels c september 2018.

Het woord "bouwen" geeft de uitdrukkingsmachtiging aan om te bouwen.

Binnen de dorps- of stadsgrens:
0 tot 199 m2 - bouw 0 tot 199 m2
200 tot 699 m2 - gebouwd tot 240 m2
700+ m2 - bouwen tot 400 m2

Build kan zich op de grens of 2,5 mtrs van het bevinden.

Binnen gebouwzone van het dorp of de stad (500 tot 750 meter):
Minimale perceelsgrootte 2000 m2
Maximale bouwgrootte 200 m2

Bouw kan maximaal 5 meter van de grens zijn.

Buiten dorps- of stadsgrenzen:
Minimale perceelsgrootte 4000m2
Maximale bouwgrootte 200 m2

Voorgevel aanleggen moet op minstens 45 meter van een hoofdweg zijn.
Build moet 15 mtrs van de grens zijn.

Aanvullende nuttige informatie:

De kosten voor het bouwen van uw eigendom ZULLEN NIET de kosten omvatten van vergoedingen, belastingen en algemene landschapsarchitectuur die wordt genoteerd als toegangspoorten, grensmuren, zwembaden, paden.
Controleer hoe en de timing van de builder betalingen vereist.
U heeft waarschijnlijk een aanbetaling van 10% nodig en de kosten bedragen over het algemeen ongeveer 15% van de aankoopprijs.
Bouwprijzen variëren van € 1300 per m2 gemiddeld tot € 1500 per m2 hoge spec.
Krijg een goede advocaat, accountant en ingenieur. Dit zal u veel problemen besparen. Laat de bouwer de taken NIET uitvoeren. Het zal niet gebeuren.
U heeft een Griekse bankrekening nodig die de advocaat voor u kan afsluiten onder een volmacht.
U hebt ook een Grieks belastingnummer (AFM) nodig. Zie u accountant.
Als u op Kreta wilt verblijven, heeft u een bewonersvergunning nodig die u van het politiebureau in Vrysses krijgt.
Veel geluk en gelukkige jacht.

ontkenning
Als een lid van Kambiacrete.org zou adviseren over het gebruik van een van de hierboven beschreven professionele services, kan Kambiacrete.org, of een van zijn leden, niet verantwoordelijk worden gesteld voor enig tijdsverloop, ongelukje of een verkeerde beoordeling door de professional.