Du har måske hørt, at grækerne kører ned midt på vejen. Du har muligvis hørt, at de altid overvinder blinde bøjninger. Du har måske hørt, at Kreta har en unaturlig høj dødsfald for trafikulykker.

Det er helt sandt!

Ulykker sker, men jeg har konstateret, at hvis du kører med omhu og meget vigtigt, kører du med den rette hastighed for forholdene, vil du undgå unødige ulykker. Ja, du vil blive baseret på lyskryds, du vil blive overhalet og gennemført, du vil se de fleste græske chauffører på mobilen og drikke kaffe, men du må ikke miste din seje. Der er mange gode ting at køre på Kreta, ikke mindst evnen til at parkere let og meget få trafikpropper selv i højsæsonen.


Nogle statistikker og vejledning

Kreta har over 60 dødsfald hvert år fra trafikulykker. Nu i en befolkning på godt 600.000 og med kun en motorvej er det en frygtelig figur.

Østeuropa har en højere dødsstraf end Vesteuropa. Denne statistik er akkrediteret til bedre veje, bedre offentlig transport og byer i Vesteuropa er mere overbelastede, hvilket sænker trafikken ned.

Ud fra min egen erfaring bemærker jeg, at veje på Kreta har mange blinde bøjninger, og når nogle bilister sætter sig ned for at forhandle bøjningen, skifter andre idiotiske bilister sig til at overtage. Dette er ikke kun grækere, da jeg har oplevet mange turister gør det samme. Undgå at komme over på en bøjning, blind eller på anden måde.

Mange ulykker er forårsaget af rundkørsler, som mange mennesker finder forvirrende. Du skal, undtagen når du signerer andet, give plads til biler, der kommer fra din højre side. Dette gælder især på rundkørsler, hvor du skal give plads til biler, der kommer ind i rundkørslen og glidebaner, hvor biler kommer fra motorvejen. Hvor du har ret i vejen, vil vejen, der går fra højre, have et vejskilt.

Endnu en gang er det fra min egen erfaring hastighedsgrænser normalt godt skiltet, men tommelfingerregel er 50 km / h i opbyggede områder og 90 km / t på motorvejen. Hold øje med skiltet, men det vigtigste kører for at passe til forholdene.

Politiet opretter regelmæssigt hurtige fælder og alkoholprøver på vejsiden, så vær opmærksom på det. Alkoholgrænsen er 0,5 mg. De er for det meste på motorvejen, men ikke altid. De opretter nogle gange udenfor en populær landsby eller by.

Ligesom de fleste andre europæiske lande skal du være 21 for at ansætte en bil i Grækenland. Hvis du har et udenlandsk kørekort, skal du være 18 før du kan køre en privat bil i Grækenland.


Nogle nyttige telefonnumre

112 Er nødnummeret til brand, politi, ambulance og kystvagt.

104 Er til vejhjælp og bugsering.

174 Er til orientering fra den græske bilklub.

100 er for politiet.

166 Er til ambulance.

199 er for brandvæsenet.Vejskat

Luksusbiler, som Grækenland siger, er noget over 1900 cc beskattes meget højt, dvs. 690 € om året. De fleste andre køretøjer beskattes til € 120 pr. Årsgennemsnit. Hvis du har en landbrugsopgave, reduceres denne skat. Skatten skal betales inden udgangen af året, eller du vil blive straffet.

Importerende køretøjer

Hvis du beslutter dig for at importere dit eget køretøj, så pas på toldbåndet (især hvis det er et luksusbil).

Jeg samlede alle de nødvendige papirer fra den græske ambassade i London, og tolden i Souda ville ikke engang se på det.
Du betaler et gebyr, som er efter skøn fra den toldansvarlige du har at gøre med. Dette gebyr afhænger helt af det køretøj du kører og dets alder.
Du skal beskatte køretøjet, der involverer et par besøg i registreringsafdelingen i Chania, et besøg på deres bank og et par besøg på skattekontoret i Tsanakaki Street i Chania.
Du får en rød nummerplade, som kun er gyldig i 5 år, selvom de ikke fortæller dig det. Det er en fornærmelse at have en rød nummerplade i mere end 5 år. Du skal gå tilbage til Registreringskontoret og gøre processen igen.
Selvfølgelig skal du forsikre køretøjet, som meget ligner andre steder, men ingen "ingen krav" bonus. Lidt som deres husforsikring, som aldrig indeholder utilsigtet skade.
Hvis du tror, ​​du kan blive i Grækenland med fornyelse af en 6 måneders bilforsikring, tænk igen, det er ulovligt og vil medføre en meget stor bøde. Hvis politiet stopper dig med en britisk nummerplade, vil de bede om at se dit indrejsecertifikat, som du selvfølgelig ikke vil have. Ja, jeg ved, at politiet ikke meget ofte stopper britiske registreringsvogne. Men de kan, de stoppede mig!

Uanset hvad du beslutter, skal du være sikker.